JL Levytekniikka

JFY EFCII 3015 3kW laserleikkauskone toimitettu elokuussa -22 JL Levytekniikka Oy:lle

NCT- Service Oy asensi JL Levytekniikalle 3 kW JFY EFC kuitulaserin v. 2022 elokuun lopussa. Kävimme kyselemässä yrityksen kuulumisia ja kokemuksia JFY kuitulaserin käytöstä Levytekniikan henkilökunnalta. JL Levytekniikka on tehnyt muitakin investointeja hiljattain, mutta tässä artikkelissa keskitymme JFY kuitulaserista saatuihin kokemuksiin.

Ensiksi haastattelimme tuotantopäällikkö Timo Stenbergiä ja työnjohtaja Jani Lönnbladia. Molemmat olivat tyytyväisiä JFY:n EFC laserleikkuukoneeseen. Heidän mukaansa JFY:n leikkuulaatu on ollut erinomaista ja 3 kW kuitulaserin teho on riittänyt heille hyvin. Esimerkiksi 15 mm hiiliteräksen leikkuu oli mennyt odotetusti hyvin ja erinomaisella leikkuujäljellä. Myös 20 mm hiiliteräksen leikkuussa ei ole havaittu ongelmia.

Lisäksi JFY:n leikkuunopeus vierellä toimivaan 4 kW hiilidioksidilaseriin verrattuna on mittauksissa ollut 5 mm. paksuudella yli 3 kertaa nopeampi. Ohuemmilla paksuuksilla nopeusero on vielä paljon suurempi.

JL Levytekniikka on hiljattain hankkinut nestetyppisäiliön mikä helpottaa tuotantoa huomattavasti. Leikkuu tapahtuu tällä hetkellä kolmessa vuorossa ja JFY kuitulaserin leikkauksessa apukaasuna käytetään pääasiassa typpeä, joten kulutus on suurta. Typpisäiliö kestää pitkään ja täytetään automaattisesti, kun säiliö on tyhjenemässä. Tätä kirjoittaessa typpisäiliö on ollut käytössä pari viikkoa ja täydennystarvetta ei ole vielä tullut. Typpipattereita puolestaan saattoi kulua useita päivässä, ennen kuin typpisäiliö oli otettu käyttöön. Typpisäiliö on todettu hyvin tärkeäksi hankinnaksi JL Levytekniikalle. Tehtaalla on otettu myös JFY kuitulaserin käyttöön nosturi, joka helpottaa levyjen nostamista paletille ja siitä pois.

JL Levytekniikan nestetyppisäiliö, jota pidetään tärkeänä typen suuren kulutuksen takia.

JFY kuitulaserin koneenkäyttäjistä haastattelimme Kristeriä. Hänen mielestään JFY kuitulaserin hyviä puolia on hyvin helppokäyttöinen ohjaus. Lisäksi ohjausjärjestelmästä löytyvät valmiina hyvät leikkuuarvot, joilla jälki on ollut hyvää. Tehdasarvoja ei ole juuri tarvinnut muuttaa, vain pieniä hienosäätöjä on tehty tarvittaessa.

Nestausohjelmistona JFY EFC koneessa käytetään Lantek Expert Cut ohjelmistoa. Kyseinen ohjelmisto oli JL Levytekniikalle uusi. NCT-Service Oy järjesti JL Levytekniikan laserkonekäyttäjille ja suunnittelijoille 3 päivän koulutuksen Lantek ohjelmistosta. Vaikka ohjelmistosta ei ollut kokemusta, Levytekniikan suunnittelijat ja myös koneen käyttäjät omaksuivat ohjelmiston nopeasti. Suunnittelija Matti Salmisen mielestä Lantek ohjelmisto on käytännöllinen ja suhteellisen helppokäyttöinen. Lisäksi ohjelmistolle tehdään hyödyllisiä päivityksiä säännöllisin väliajoin. JL Levytekniikalla Lantek on käytössä suunnittelijoilla ja myös kuitulaserkoneen käyttäjillä. Tämä nopeuttaa tuotannon toimintaa, koska mahdolliset muutokset kappaleohjelmointiin onnistuu JFY kuitulaserkoneen vieressä olevalta tietokoneelta kätevästi myös koneen käyttäjiltä. 

NCT-Servicen huoltoon oltiin myös tyytyväisiä. JL Levytekniikan henkilökunta oli yhtä mieltä, että NCT-Servicen huolto on toiminut hyvin ja he ovat saaneet mieltä askarruttaviin kysymyksiin nopeasti vastauksia. Tähän on ollut apuna myös NCT-Servicen suora yhteys JFY tehtaalle ja ympäri vuorokauden saatavilla oleva tekninen tuki JFY:ltä.

JL Levytekniikan JFY EFC 3 kW kuitulaser.

Ota yhteyttä ja kysy lisää tuotteistamme

NCT-Service Oy

NCT-Service Oy tarjoaa kunnossapito-ja huoltopalvelua metalliteollisuudelle.
Meillä on yli 25 vuoden kokemus erilaisista ohutlevytyöstökoneiden kunnossapidosta.

2023 NCT-Service OY ©

│ Y-tunnus 2084140-5 │